Режисьорът Максим Генчев, който скандализира обществото с филма си за

...
Режисьорът Максим Генчев, който скандализира обществото с филма си за
Коментари Харесай

Максим Генчев се увърта около щерката на президента за нов филм 


Режисьорът Максим Генчев, който скандализира обществото с кино лентата си за Ботев, е намерил сериозна защита за бъдещите си креативен планове. Генчев си навлече гнева на публиката преди години с кино лентата си за Левски, само че това не му попречи да работи по лента за трета историческа персона.

Генчев е заел дъщерята на президента Румен Радев – Дарина Радева, която блестна до татко си и президента на Австрия на новогодишния концерт на Виенската филхармония – за основна роля във кино лентата „ 1349 “ по повестта на Иван Вазов „ Иван Александър “, оповестява епицентър.

За това се похвали самият режисьор, който въобще не обръща внимание на унищожителните рецензии за последната си екранизация, която безусловно окарикатурява Христо Ботев.

Филмът „ 1349 “ е спечелил дотация за кинопроизводство от Българската национална телевизия през тази година.

Това ще бъде първата екранизация на повестта „ Иван Александър “, по която Вазов прави пиесата „ Към бездна “.

В сюжета, който не следва безусловно текста на Вазовата пиеса, Царство България съставлява развита европейска страна от XIV век. В двора четат Бокачо и Петрарка, а болярите и цялата царска свита са типични европейски аристократи.

„ Все още не е завършил кастингът на всички функции “, посочи преди седмица Максим Генчев.

„ Предстои да бъде определен артистът, който ще изиграе цар Иван Александър. Изискванията към него са доста, като едно от тях е високият растеж “, акцентира режисьорът.

Дарина Руменова Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и поради която се разделя с жена си кралица Теодора.

Младата актриса учи III курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов.

Според Максим Генчев тя има сериозен актьорски капацитет, поради който е станала титуляр след извършен кастинг за ролята.

Снимките на лентата стартират през април, а по проект най-късно през януари 2024-а филмът „ 1349 лето Господне “ би трябвало да бъде по кината, похвали се копродуцентът на кино лентата Десислава Ковачева, която дружно с Максим Генчев е моторът на продукцията.

Продуцент е Българска национална телевизия, която го финансира с 300 000 лв., като 6 месеца след излизане на кино лентата по кината той ще бъде излъчен и по публичната телевизия.

„ Дарина бе определена на кастинг всред няколко претендентки. Не знаехме, че е щерка на президента. Тя е доста екзотична. Търсехме визия, която да не е модерна. Освен доста надарена като актриса Дарина носи ретро лъчение, с което доста ни впечатли “, показа Деси Ковачева, която бе мотор и на кино лентата „ Ботев “.

Предвидени са 20 снимачни дни. Най-много от тях ще бъдат в Бачковския манастир, където се пази единствената икона на цар Иван Александър, рисувана по негово време. Той е и ктитор на обителта.

Там ще бъде пресъздаден по специфичен метод и неповторимият царски замък на владетеля, който е бил най-големият в Европа по време на Средновековието.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР