Режисьорът Галин Стоев, директор на Националния театър в Тулуза, ще

...
Режисьорът Галин Стоев, директор на Националния театър в Тулуза, ще
Коментари Харесай

Галин Стоев представя своята Безкрайна градина на Любовта е лудост



Режисьорът Галин Стоев, шеф на Националния спектакъл в Тулуза, ще бъде специфичен посетител на Международния кино фестивал „ Любовта е полуда ”. Най-новият му филм „ Безкрайната градина ” е българското предложение в конкурсната стратегия на събитието, което ще се организира от 24 август до 2 септември във Варна. Тази година феновете на родното кино ще могат да гледат някои от най-новите български продукции и да се срещнат с техните екипи.

Общо към 100 заглавия ще гледат киноманите в края на лятото, 90 на 100 от тях - премиерни за страната, заяви артистичният шеф на фестивала проф. Александър Грозев. Председател на журито ще е продуцентът от Холандия Клаудия Ландсбергер – една от най-влиятелните дами в европейското кино. Българският представител в комисията е режисьорът Виктор Божинов.

Българското кино е значим акцент в 26-тото издание на „ Любовта е полуда ”. То е ще е обособено в няколко панорами: на реж. Въло Радев във връзка 95 година от неговото рождение,  на реж. Петър Попзлатев и на филми с присъединяване на Велко Кънев. Наградата за повсеместен принос в българското киноизкуство ще получи артистът Ицко Финци. В програмата са включени 5 негови кино лентата, някои от които съвсем незнайни.

Подробности за функциите на Ицко Финци на фестивала чуйте в аудиофайла:

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР