Режисьорът Егор Кончаловски – син на именития кинематографист Андрей Кончаловски,

...
Режисьорът Егор Кончаловски – син на именития кинематографист Андрей Кончаловски,
Коментари Харесай

Синът на Кончаловски ще снима филм за Донбас

Режисьорът Егор Кончаловски – наследник на именития кинематографист Андрей Кончаловски, ще снима документален филм за Донбас, предава в. Сега.

Заедно с продуцента Юрий Душин той към този момент е дошъл в Донецк, заяви в своя канал в обществената мрежа Telegram ръководителят на самообявилата се Донецка национална република Денис Пушилин. „ Те се готвят да снимат документален филм за Донбас и неговите бранители. Полезно дело ", написа Пушилин, като благодари на гостите за визитата и дава обещание да участва на премиерата, когато филмът бъде подготвен.

Самият Кончаловски отбелязва, че животът в Донецк доста се разграничава от този в Москва. По думите му в града има напълно друга „ степен на човешко взаимоотношение “.

Егор Кончаловски е роден на 15 януари 1966 година в руско-казахското семейство на режисьора Андрей Кончаловски (по татко Михалков) и актрисата Наталия Аринбасарова. Когато той е 3-годишен, татко му се развежда с майка му, дами за французойката Вивиан Годе и отпътува за посока Париж. Въпреки този сложен старт, по-късно Егор си сътрудничи в киното с именития си татко - той е работил като асистент-режисьор във филмите от холивудския му интервал „ Танго и Кеш “ и „ Хоумър и Еди “.

През 1994 година се дипломира като магистър по история на изкуствата в Кеймбридж, експерт по творчеството на Дюрер и Рембранд. Пътят му в кинорежисурата стартира през 1999-а с „ Отшелникът “, през 2002 година нашумява с „ Антикилър “, в който взе участие и като артист. Тази година излезе фамилната му комедия „ Баща ми е водач “ за капитан далечно корабоплаване, завърнал се в родината като водач на африканско племе.

Политическите възгледи на Кончаловски-младши са близки до тези на неговия чичо - Никита Михалков. Той подлага на критика западните страни, че са поели по „ пътя на сатанизма “ и се изрича в поддръжка на анексията на Крим през 2014-а и съветското навлизане в Украйна, като даже предлага цялата територия на прилежащата страна да бъде завзета.

По-рано Пушилин беше разказал, че режисьорът, артист и представител на Министерството на външните работи на Русия, отговарящ за филантропичните връзки със Съединени американски щати Стивън Сегал ще снима филм за Донбас. Тогава той показа, че благодарение на своя нов филм Сегал има желание да промени визиите за протичащото се в района. През август бяха оповестени фрагменти от въпросната бъдеща лента. За задачата на фотосите американецът с съветски корени, а в последно време и с съветски паспорт, посети руините на следствения изолатор в Еленовка на територията на ДНР, където бяха държани украински военнопленници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР