Режисьорът Дейвид Финчър и сценаристът на превърналия се в класика

...
Режисьорът Дейвид Финчър и сценаристът на превърналия се в класика
Коментари Харесай

Дейвид Финчър ще прави сериал - предистория на "Китайски квартал" на Полански

Режисьорът Дейвид Финчър и сценаристът на трансформиралия се в класика oт 1974 година " Китайски квартал " Робърт Тоун ще продуцират за " Нетфликс " дружно сериал предистория на кино лентата, написа уеб сайтът Indie Wire.

Новата поредност, която ще се появи 45 години след излизането на превъналото се в емблема на американското кино заглавие на Роман Полански, ще споделя историята на по-младия Джейк Гитърс, който се ориентира към живота на частен детектив в Лос Анджелис.

Засега няма информация дали Дейвид Финчър ще режисира пилотния епизод, само че не е изключено, регистрира изданието " Дедлайн ".

Финчър към този момент има много позитивен опит с водените от него планове за " Нетфликс ", доказателство за което е триумфът на сериала " Къща от карти ".

В най-скоро време следва стрийминг услугата да пусне и другия му нов биографичен план на име " Манк " (Mank), който наблюдава историята на известния холивудски сценарист Херман Манкиевич, написал " Гражданинът Кейн ". Във кино лентата вземат участие Гари Олдман, Лили Колинс и Аманда Зейфрид и се чака премиерата му да е през 2020 година

Близо половин век след излизането си, " Китайски квартал " продължава да е апетитен за един от знаковите филми на 70-те години на XX век. В него героят на Джак Никълсън е податлив на опасности частен детектив, който е подготвен на всичко, с цел да разкрие истината за една хипотетична връзка. Онова, което открива обаче надалеч надвишава елементарна сантиментална случка и разкрива информация за корист с публични средства, една мистериозна гибел и ужасната загадка на едно семейство.

Очаква се сериалът предистория да се показа по-добре от неговото продължение " Двамата Джейк ", което излиза през 1990 година и е режисирано от Джак Никълсън по сюжет на Тоун.

Предисторията на " Китайски квартал " е последния от поредност програмни планове на услугата " Нетфликс ", който е обвързван с по-старото кино.

Миналата година компанията възвърне и след десетилетия на разногласия сред разнообразни притежатели, пусна изгубената класика на Орсън Уелс " Другата страна напразно ", която писателят афишира за " 92% приключен " през 1972 година и за " на ръба на приключването " през 1976 година. Три години по-късно се оказва обаче, че Уелс е инсталирал едвам 40 минути от кино лентата, след което стартират проблемите, свързнаи с авторски права и по този начин след голям брой откъслечни опити за домонтирането й, лентата остава заключена в Трезор до 2017 година

Друг сходен план на " Нетфликс " е и плануваният от продуцента Райън Мърфи сериал, основан върху акомодацията на романа на Кен Киси " Полет над кукувиче гнездо " от 1975 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР