Режисьор на анимационни филми започна снимките на първия си пълнометражен

...
Режисьор на анимационни филми започна снимките на първия си пълнометражен
Коментари Харесай

Теодор Ушев снима първия си пълнометражен филм

Режисьор на анимационни филми стартира фотосите на първия си пълнометражен игрален филм. Лентата е с работно заглавие " φ1.618 " и е основана на романа " Пумпал " на Владислав Тодоров. Продукцията се снима на родна земя. По проект би трябвало да се осъществя в границите на месец на разнообразни местоположения в страната, измежду които са Бургас и Костенец.

Сюжетът споделя сюрреалистична история за нова нация от безсмъртни и биологически съвършени хора – био-титаните. Те възнамеряват да изоставен планетата ни вечно и приготвят специфична задача на галактическия транспортен съд " Пумпал ".



Филмът е в жанра антиутопия, което го прави първата продукция от сходен вид в българското кино. По формулировка антиутопията разказва мислено място или общество, където сегашни публични трендове се трансформират в отблъскващи крайности, какъвто е и сюжетът на " φ1.618 " .

В утопичната действителност основните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да извърнат историята.  Ще преминат през разнообразни завършения в непрекъсната конкуренция с времето и във безконечната борба сред любовта и злото, човешкото и безскрупулността. Криптон е един от съвършените хора, който се е завърнал към човешкия си облик, а Гаргара е неговият нравствен лидер по пътя към естествения живот.

В основните функции влизат Деян Донков, прочут ни от  " Каръци ", " Стъпки в пясъка ", " Ако някой те обича "  и  " Аз съм ти ", и Мартина Апостолова, която завоюва интернационално самопризнание за ролята си във кино лентата " Ирина "  и наградата  " Европейска изгряваща звезда " на филмовия фестивал.



Зад камерата застава операторът Емил Христов, работил по десетки документални и игрални филми. Дизайнер на продукцията е Сабина Христова, а костюмите са дело на Велика Прахова. Сценарист на кино лентата е създателят на романа " Пумпал "  Владислав Тодоров, който е и продуцент, дружно с Орлин Руевски. Очаква се " φ1.618 " да излезе на екран през 2022 година

Филмът е предизвикателство за, който за първи път ще прави пълнометражен игрален филм. Той прочут е измежду едни от най-хубавите модерни режисьори в областта на анимацията, като творбата му " Сляпата Вайша "  бе номинирана за " Оскар ".

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР