Рехабилитираният 12-километров участък от пътя Плевен – Ловеч ще бъде

...
Рехабилитираният 12-километров участък от пътя Плевен – Ловеч ще бъде
Коментари Харесай

Режат лентата на основно ремонтиран участък от пътя Плевен - Ловеч

Рехабилитираният 12-километров сектор от пътя Плевен – Ловеч ще бъде открит на следващия ден, 6 декември , от ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов. Отсечката е в лот 7 на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, която се съфинансира посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Второкласният път обезпечава най-кратката връзка сред Плевен и Ловеч и е съществена пътна връзка към фериботния комплекс „ Никопол - Турну Мъгуреле “ на река Дунав, оповестиха от АПИ.
Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 7 е „ Автомагистрали Хемус “ АД. Стойността на контракта е 6 427 766,89 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от „ Пътинвест-инженеринг “ АД. Техният контракт е за 196 881,6 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е от „ ВИА ПЛАН “ ЕООД по контракт за 17 880 лева с Данък добавена стойност.
Общата стойност на плана е 6 769 696,49 лева с Данък добавена стойност. Финансирането от Европейския съюз е 5 743 956,17 лева с Данък добавена стойност, националното съфинансиране е 1 013 639,33 лева с Данък добавена стойност, а личният принос е 12 100,99 лева с Данък добавена стойност.
Преди три седмици АПИ заяви, че строително-монтажните работи по рехабилитацията на този пътен сектор са приключени. От Агенцията тогава прецизираха, че следва издаването на акт 16 и разрешението за прилагане на обекта.
„ Излиза, че близо месец сме го употребили без позволение “, разясниха водачи от Плевен и Ловеч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР