Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи

...
Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи
Коментари Харесай

Стартира рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи

Рехабилитацията на довеждащия напорен тръбопровод на с. Брестовица , община Родопи към този момент може да започва, откакто на 16.04.2024 година „ Българският ВиК холдинг “ ЕАД и ВиК-Пловдив подписаха контракт за капиталов заем на стойност 2 225 000 лева без Данък добавена стойност . За реализацията на дейностите има определен реализатор по реда на Закона за публичните поръчки. Договорът с него е подписан още на 1 февруари т.г., само че финансиране досега не е било обезпечено. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 180 календарни дни .

С обезпеченото от „ Българският ВиК холдинг “ ЕАД финансиране ще бъде реконструиран довеждащ тръбопровод с обща дължина 4917 м. Ще бъдат построени 8 шахти със спирателни кранове, 8 въздушници по трасето, по един удароубивател и въздушник в помпена станция „ Брестовица 3 “, както и по две шахти-отток.

Поради замърсяване на тръбните кладенци при пречиствателна станция „ Брестовица “, бяха подхванати ограничения от страна на ВиК-Пловдив за търсене на нови водоизточници за водоснабдяване на селището. Изготвен е и е в развой на реализация план за 2 нови тръбни кладенеца , ситуирани в с. Йоаким Груево.

С реконструкцията на довеждащия тръбопровод на с. Брестовица ще бъдат обезпечени условия за снабдяване на вода с нужните питейни качества . Дейностите плануват по безвреден метод да бъде отстранено съществуването на манганови съединения без това да навреди на здравето на популацията.

Инвестицията е част от група ограничения, които са планувани за трайно и стабилно разрешаване на проблемите с водоснабдителната мрежа на с. Брестовица.

Кога общините ще получат пари за поправки на пътища?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР