Рехабилитационно лечебно заведение е било установено да отчита неизвършена медицинска

...
Рехабилитационно лечебно заведение е било установено да отчита неизвършена медицинска
Коментари Харесай

МВР: Лечебно заведение е източвало здравната каса с фалшиви хоспитализации

Рехабилитационно лечебно заведение е било открито да регистрира неизвършена здравна активност на пациенти, след което е получавало финансови средства посредством лъжливи способи . Това оповестиха от Министерството на вътрешните работи /МВР/.

Според отчета, болничното заведение е употребила подправени документи , с цел да получава финансова поддръжка от бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Отчетената скица била разкрита по време на следствие , осъществено от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ в Главна дирекция „ Национална полиция “.

Според инспекцията, осъществена на 4 декември тази година от икономическите служители на реда и контролните екипи на НЗОК, схемата е функционирала от 1 януари предходната година до 30 юни тази година. През този интервал са регистрирани общо 5681 хоспитализации в лечебното заведение. Някои пациенти били одобрявани за рехабилитация единствено един път, само че болничното заведение е отчитала две или повече хоспитализации .

Други „ пациенти “ са обитавали в хотели в същия град и на две близки балнеоложки селища , като персоналните им данни били употребявани от заведението за отчитане на неизвършена здравна активност .

По предварителни планове цената на клиничните пътеки, по които постоянно са били регистрирани хоспитализациите, са в размер на 391 и 487 лв. . Извършена е взаимна инспекция в лечебното заведение с контролните органи на НЗОК, а данните за осъщественото закононарушение – медицински документи с погрешно наличие и безпричинно получени суми от НЗОК, са в развой на събиране. Проверката продължава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР