Регулациите и изискванията остават на заден план и компаниите вече

...
Регулациите и изискванията остават на заден план и компаниите вече
Коментари Харесай

Компаниите и хората вече дават по-голям приоритет на ESG темата

Регулациите и условията остават на назад във времето и фирмите към този момент се насочват към ESG политиките, тъй като виждат опция да трансформират бизнеса си по резистентен метод. Това бе едно от главните изводи, до което стигнаха участниците във панел „ ESG: Устойчивите модели в бизнеса “ от 14-и Зелен конгрес на списание „ Мениджър “, който се организира през днешния ден в Интер Експо Център.

Вторият панел стартира с изявление на модератора доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на СУ " Св. Климент Охридски " , с Антония Спасова, пълномощник на „ Еко Партнърс България “ АД в новия формат FIRESIDE CHAT на тематика: „ Разделното събиране на боклуци – проблеми, провокации и благоприятни условия “

Спасова отбеляза, че провокациите при събирането на отпадъците, и по-конкретно на тези от опаковки, са свързани с уговорките, които сме поели като страна от Европейски Съюз. „ На първо място е поетапно увеличение на % рециклирани боклуци от опаковки. Още по-голямото и по-глобално предизвикателство – намаляването на депонираните боклуци, които до 2035 година би трябвало да бъдат под 10% “, съобщи тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР