Регулаторите са оказвали натиск върху националните телевизии по времето на

...
Регулаторите са оказвали натиск върху националните телевизии по времето на
Коментари Харесай

Регулатори са натискали телевизиите по времето на ГЕРБ

Регулаторите са оказвали напън върху националните малките екрани по времето на ГЕРБ. Това се разбра от думите на водещия на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев.

" А Вие наясно ли сте по какъв начин се притискат национални малките екрани, като ще оправяте страната? Наясно ли сте, че съществуват регулатори, които се употребяват за бухалки в страната? ".

Така Николаев отговори на рецензия от депутата Ивайло Мирчев от " Продължаваме промяната - Демократича България ". Той съобщи, че пет години нито една национална телевизия не е желала да поеме тематиката за следствието за къщата в Барселона, която се свързва с името на Бойко Борисов (добило гласност като " Барселонагейт " ).

Именно по този проблем основният прокурор Иван Гешев изиска свалянето на имунитета на Борисов. Случаят обаче е от повече от три години и фактът, че Гешев тъкмо в този момент се засилва, не може да се пояснява еднопосочно.

Разследва се има ли пране на пари с присъединяване на Борисов при покупката на къща в Барселона. Испанските управляващи подозират връзка сред имотната договорка и Борисов. Гешев поддържа настояването с внасянето в Народното събрание на 600 страници (засега) информация.

За случая писаха първо испански медии. Според тях има информации, че в Испания са влезнали 5 млн. евро през регистрирани там компании, С тези пари били купени първокласен бутик и къща в Барселона. Миналата година от Испания постъпиха материали от 219 страници, чиито предвод дълго се бавеше.

Борисов твърди, че е почтен и че няма къща в Барселона.

" Наясно сме. И не само (натиск - бел. ред.) към малките екрани, а и към бизнеса. По отношение на натиска на регулаторите към бизнеса приказваме от години. Една от задачите на това държавно управление ще бъде то да даде време, с цел да могат да бъдат сменени регулаторите, обаче по явен и транспарантен принцип ".

Това разяснява самият Мирчев по тематиката.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР