Регулаторът на китайското киберпространство заяви днес, че децата трябва да

...
Регулаторът на китайското киберпространство заяви днес, че децата трябва да
Коментари Харесай

Китай иска да ограничи ползването на Интернет от деца до 2 часа на ден

Регулаторът на китайското киберпространство съобщи през днешния ден, че децата би трябвало да бъдат лимитирани да употребяват най-вече до два часа дневно смарт телефоните си, съобщи Ройтерс.

 

Агенцията отбелязва, че това е довело до срив на акциите на софтуерните компании.

 

Китайската администрация за киберпространството съобщи, че желае доставчиците на смартустройства да вкарат така наречен режим за малолетни, който ще не разрешават на потребителите под 18 години да имат достъп до интернет на мобилни устройства от 22:00 ч. до 6:00 ч.

 

Доставчиците ще би трябвало също по този начин да дефинират времеви ограничавания в границите на предлаганите промени, съобщи регулаторният орган.

 

Потребителите на възраст сред 16 и 18 години ще имат право на два часа на ден, децата на възраст от 8 до 16 години - на един час, а децата под осем години - единствено на осем минути.

 

От регулатора обявиха още, че доставчиците на услуги би трябвало да разрешат на родителите да могат да отстраняват времевите ограничавания за своите деца.

 

Акциите на китайските софтуерни компании се намалиха в следобедната търговия в Хонконг, откакто регулаторът разгласява проектонасоките си, които са отворени за разискване до 2 септември.

 

Ся Хайлун, юрист в адвокатската адвокатска фирма " Шанхай шенлун ", съобщи, че разпоредбите ще основат проблеми на интернет фирмите.

 

" Ще са нужни доста старания и спомагателни разноски за вярното използване тези нови регулаторни условия ", сподели Ся. " А рискът от неспазване на условията също ще бъде доста огромен. Така че имам вяра, че доста интернет компании могат да обмислят непосредствено да забранят на малолетните да употребяват техните услуги ", добави Ся.

 

През последните години китайските управляващи демонстрират от ден на ден угриженост по отношение на всеобщото късогледство и пристрастяване към интернет измежду младежите, отбелязва Ройтерс.

 

През 2021 година държавното управление наложи комендантски час за играещите видеоигри на възраст под 18 години. Това нанесе голям удар върху колоси като " Тенсент " (Тencent).

 

Платформи за шерване на видеоклипове като Bilibili, Kuaishou и ByteDance от 2019 година оферират " тийнейджърски режими ", които лимитират достъпа на потребителите до наличие и продължителността на потреблението му.

 

Подобното на TикТок приложение Douyin на ByteDance не разрешава на младежите да го употребяват за повече от 40 минути.

 

Предложените правила идват след сигнали от Пекин, че са завършили предприеманите от години регулаторни ограничения против софтуерния бранш. Китайските управляващи обявиха, че ще се стремят да поддържат развиването на софтуерните колоси в страната, показва Ройтерс.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР