Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г.,

...
Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г.,
Коментари Харесай

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, признат през 2023 година, който би трябвало да влезе в действие до края на годината, към момента не е довел до увеличение на деноминираните в евро крипто транзакции, съгласно регулатора на скъпи бумаги на блока.

В отчет, оповестен в сряда, Европейският орган за скъпи бумаги и пазари (ESMA) означи, че въпреки оповестяването на регламента за пазарите на криптоактиви ( MiCA ) да не е довело до внезапно повишаване на размерите в евро сега, той има капацитет като катализатор на растежа, откакто бъде прибавен през 2024 година Регламентът има за цел да ускори отбраната на вложителите в крипто сферата.

Търговският блок на 27-те страни беше измежду пионерите във въвеждането на цялостна регулаторна рамка за криптоактивите. Законът за пазарите на криптоактиви обгръща регулации както за криптоактивите, по този начин и за постоянните монети, като е планувано наредбите за постоянните монети да влязат в действие шест месеца след останалите.

В международен мащаб размерът на търговията с фиатни към криптовалути е намалял от 30% през 2021 година до 20% през 2023 година заради крипто зимата, както е посочено в отчета.

Оттогава обаче пазарът се възвърне, частично с помощта на възходящата известност на постоянните монети – цифрови активи, обвързани с обичайни активи като националните валути, което улеснява корекциите на експозицията, без да се излиза от крипто екосистемата.

В отчета се акцентира, че почти 80% от транзакциите, включващи “ ” и “ ” – процесите на влизане или излизане от крипто средата – се правят благодарение на щатски $ или южнокорейски вон. Въпреки въвеждането на MiCA, ролята на еврото остава незначителна, като съставлява едвам 10% от тези транзакции, съгласно отчета.

На постоянните монети се падат над 60% от всички крипто транзакции, както показва ESMA в отчета си. Освен това се отбелязва, че почти 10 тържища обработват към 90% от покупко-продажбите, като най-голямата борса Binance дава отговор за съвсем половината от международните размери на търговия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР