Регистрираните кандидати са 5334, като 1297 са регистрирани в две

...
Регистрираните кандидати са 5334, като 1297 са регистрирани в две
Коментари Харесай

ЦИК показа бюлетината за изборите на 2 октомври

Регистрираните претенденти са 5334, като 1297 са регистрирани в две кандидатски листи

Заличена е регистрацията на 7 претенденти с двойно поданство

ЦИК сподели бюлетината за гласоподаване в страната и отвън страната на идния избор на 2 октомври. Разликата е, че отвън страната няма преференциален избор.

В бюлетината липсва номер 21, поради това, че тази партия не записва листи. В Монтана и в Сливен няма да попада и номер 4, тъй като партията не записва претенденти в тези изборни региони, а в Благоевград няма да попада номер 23, защото записаната листа е от един претендент, който е премахнат. В два от регионите ще има под номер 30 двама самостоятелни претенденти - 25 избирателен регион София и 3 избирателен регион Варна.

Абсолютно идентични са и електронните бюлетини. Бюлетината ще е на две страници. На първата страница ще има 15 позиции, а на втората страница останалите позиции.

От ЦИК припомнят, че на 17 септември изтича срокът за подаване на заявки по сегашен адрес. То се подава в общинската администрация, където е регистриран адреса или електронно през интернет страницата на ГРАО. До 17 септември изтичa срокът и за подаване на заявки за хората с увреждания за формиране на преносима секционна изборна комисия.

До момента записаните претенденти са 5334, като 1297 са регистрирани в две кандидатски листи. Общо кандидатурите в тези избори са 6631, сподели представителят на ЦИК Росица Матева.

Имало е 9 претенденти, регистрирани в 3 региона. Заличена е регистрацията им в последния регион, в който са били регистрирани. РИК-овете са заличили регистрацията на 7 претенденти с двойно поданство и на двама, които са били под 21 години и не дават отговор на условията да бъдат избирани.

От ЦИК приканиха всички гласоподаватели, които откриват, че се намират в подписките на партии и обединения, а не са се подписвали, да подават своите тъжби до Комисията за отбрана на персоналните данни.

Работи се по демоверсията за софтуера, които са за разяснителна акция, добави още Матева.

Подадени са 50 900 заявки за гласоподаване отвън страната, от които 50 877 по електронен път на уеб страницата на ЦИК и останалите в дипломатическите и консулски представителства, сподели зам.-председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов.

Това са рекорден брой заявление електронно и Томов предложи този развой да стане напълно електронен.

Той съобщи, че е завършила първата фаза по организация на изборите отвън страната. Още през днешния ден може да бъдат избрани секциите, сподели той.

Членовете на СИК в чужбина ще са сред 4 100 и 4 200.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/5345380752183986/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР