Регистрацията на нови пътнически автомобили в Европейския съюз (ЕС) отбеляза

...
Регистрацията на нови пътнически автомобили в Европейския съюз (ЕС) отбеляза
Коментари Харесай

Увеличават се продажбите на нови автомобили у нас

Регистрацията на нови пътнически коли в Европейския съюз (ЕС) означи положително покачване през осмия месец на година, надвишавайки предходния връх от август 2008 година, като в това време данните на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA) регистрират мощен скок при продажбите на нови коли и в България, предава БНР.

Продажбите (регистрацията) на нови пътнически коли в Европейски Съюз набъбнаха през август с 5,6% по отношение на същия месец на миналата година, надминавайки техния предходен връх от август 2008 година, като това съставлява най-хубавото показване на автомобилната промишленост в Европа от десетилетия насам.

ACEA означи, че през предишния месец четири от петте най-големи автомобилни пазара са се показали сносно, като се изключи Обединеното кралство. Най-силен напредък при продажбите на нови коли е регистриран в Италия (повишение с 15,8%), следвана от Испания (с 13,0%), Франция (с 9,4%) и Германия (с 3,5%), до момента в който продажбите във Англия бележат спад с 6,4, което е следващ знак икономическите проблеми на Острова на фона на растящата инфлация, влошаващия се стандарт и мъчно вървящите договаряния за Брекзит, съобщи БНР.

В рамките на август в Европейски Съюз бяха регистрирани 865 047 нови коли по отношение на 819 349 година по-рано, като това съставлява техен максимален размер за осмия месец на годината от август 2008 година насам - единствено месец преди стартиралата тогава международна финансова и икономическа рецесия да засегне съществено и автомобилната промишленост на Стария континент.

За първите осем месеца на актуалната година ACEA регистрира увеличение на регистрацията на нови коли в границите на Европейския съюз с 4,5% по отношение на същия интервал на 2016 година до общо 10 232 658 броя. От водещите пазари най-солиден растеж през интервала януари - август бележат продажбите на нови коли в Италия (повишение с 9,1%), следваната от Испания (с 6,9%), Франция (с 4,2%) и Германия (с 2,9%), до момента в който във Англия се регистрира понижение с 2,4 на 100. Асоциацията на европейските автомобилостроители отбелязва, че автомобилният пазар в по-новите страни - членки на Европейски Съюз, в това число и в България, се показва изключително добре (ръст с 14,3% на продажбите на нови автомобили), допринасяйки значително за позитивните резултати в целия Европейския съюз.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР