Регистър на пчелините в България предвиждат промени в Закона за

...
Регистър на пчелините в България предвиждат промени в Закона за
Коментари Харесай

ВМРО внася предложения за промени в Закона за пчеларството

Регистър на пчелините в България плануват промени в Закона за пчеларството, които готви Вътрешна македонска революционна организация. Това оповестиха от БНР.

Сред останалите промени, за които ще упорстват от партията, са санкция до 1000 лв. за липса на регистрация, установяване на минимална изкупна цена на естествения пчелен мед и криминализиране на пръсканията с пестициди, довели до заличаване на доста пчелни фамилии.

Предложенията ще бъдат импортирани в първите работни дни на Народното събрание. Предвижда се да бъде основана и профилирана Дирекция по пчеларство в Земеделското министерство. Според депутата Красимир Богданов е доста значим въпросът за определянето на опрашването на земеделските култури като екосистемна услуга и субсидирането на тази активност.

В доста от страните на Европейски Съюз и зад океана опрашването е един от главните източници на финансиране, уточни той и добави, че различен значим миг е фиксирането на минималната изкупна цена.

От Вътрешна македонска революционна организация упорстват тя да бъде в размер на пет % от минималната работна заплата. В законопроекта са залегнали настояванията на пчеларите, които излязоха на митинг в края на предходната година.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР