Регионът, в който попада Пловдивска област, влезе в етап 3

...
Регионът, в който попада Пловдивска област, влезе в етап 3
Коментари Харесай

Пловдив влезе в етап 3, въвеждат нови мерки

Регионът, в който попада Пловдивска област, влезе в стадий 3 от новия проект за справяне с Коронавирус пандемията. Това демонстрира картата за претовареност на интензивните кревати, която е главен фактор за прекосяване в идващ стадий за стягане на ограничения. Това значи, че в района, в който влизат също Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, заетостта на интензивните кревати е над 70%.

Заради усложняващата се епидемиологична конюнктура регионалният шеф Йордан Иванов привиква през днешния ден Областния действен щаб, по време на който дружно с шефа на РЗИ-Пловдив доктор Сийка Димчева и шефовете на най-големите лечебни заведения в региона ще бъдат разисквани новите ограничения.

Етап 3 включва ограничения по няколко посоки:

1. Образователна система - присъствен образователен развой се реализира за 50 % от паралелките с възпитаници от пети до 12 клас с въведена ежеседмична ротация.

2. Обекти и действия с публично з начение - Въвеждане на ограничавания до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и действия, избрани със заповед на министъра, със значение за публичното здраве, въвеждане на работно време до 22 часа, при съблюдаване на метода „ Зелен документ “.

3. Работодатели - Задължително въвеждане на отдалечена форма на работа и съществуване на зелен документ, очестяване графика за придвижване на транспортните средства от градския превоз, при опция и след разбор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР