Регионът около турския град Болу трябваше да се превърне в

...
Регионът около турския град Болу трябваше да се превърне в
Коментари Харесай

Как некоректни клиенти вкараха строителя на мегакомплекс за $200 милиона в Турция във фалит?

Регионът към турския град Болу трябваше да се трансформира в магнит за богати гости от Персийския залив с построяването на първокласен огромен план там.

Този упорит проект обаче се оказа жертван на неуспех, откакто компанията Sarot Group, която трябваше да построи комплекса, беше оповестена в неплатежоспособност поради задълженият в размер на 27 милиона $, оповестява локалното издание Hurriyet, представено от Bloomberg.

Мащабният план включва построяването на 732 първокласни вили с плувни басейни, турска баня, здравни центрове и такива за хубост, търговски центрове и джамия, излиза наяве от уеб страницата на компанията.

Досега клиенти от Катар, Бахрейн, Кувейт, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са закупили 350 от тях, като цените вървят сред 370 и 530 хиляди $.

По думите на ръководителя на компанията Емин Йерделън Sarot Group е била подведена от неточни клиенти. Също по този начин той изяснява, че сдружението е подало молба до съда за отбрана от фалит, само че вместо това е било оповестено в неплатежоспособност.

" Не можахме да получим вземания от към 7,5 милиона $ за вили, продадени на жители на страните от Персийския залив ", изяснява той пред Hurriyet. Йерделън добавя, че компанията ще апелира решението на съда.

Досега групата е съумяла да приключи 587 вили преди да бъде оповестена в неплатежоспособност. В резултат на това на сдружението било подредено неотложно да приключи строителните действия. Йерделън обаче към момента се надява нещата да се оправят.

" Проектът е изчисляван на 200 милиона $. Нужно ни е да продадем единствено още 100 вили, с цел да изплатим задълженията си ", споделя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР