Регионалното управление на образованието във Варна отправя призив към всички

...
Регионалното управление на образованието във Варна отправя призив към всички
Коментари Харесай

Вместо цветя за първия учебен ден, направете дарение в помощ на Алекс

Регионалното ръководство на образованието във Варна насочва апел към всички варненци да създадат подаяние вместо цветя за първия образователен ден, в помощ на дребната Алекс, която желае да живее обикновено.
Средствата ще бъдат употребявани за идния втори стадий за лекуването на момиченцето, което е родено с рядката диагноза " Фибуларна хемимелия " - цялостна липса на дребен пищял и съкратен десен крайник с деформирани гален и ходило.

От РУО- Варна приканват всеки класен началник, който реши да поддържа самодейността, да подготви кутия за дарения. След края на първия образователен ден събраните пари ще бъдат изпратени по сметката на Алекс. Необходимата сума за довеждане докрай на лекуването е 787 788 лева, като досега са събрани 196 000 лева

През лятото на миналата година дребната Алекс е претърпяла корекция на глезена, изправяне на тибията и удължение на крайници с 5 см. За страдание, с времето разликата сред двата крайници е траяла да нараства и това още веднъж е затруднило ходенето на детето. След осъществен обзор през април тази година при доктор Пейли в Съединени американски щати, е плануван нов интервал за лекуване на момиченцето през есента на 2020 г. 

Родителите на момиченцето молят всеки, който има предпочитание и опция да помогне за събирането на нужната сума, защото от Фонда за лекуване на деца им е отказано няколко пъти за подпомагането на Алекс.

Ето и методите, с които може да помогнете:

Дарение по банкова сметка - Централна Кооперативна банка

IBAN: BG40CECB979040G7448700,

BIC: CECBBGSF

Титуляр: Александра Александрова Кръстянина гр. Варна

DMS с текст на латиница ALEXANDRA на номер 17 777

Helpkarma – да помогнем на Алекс да ходи 

PayPal: [email protected]

титуляр: Венета Кръстянина (майка)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР