Регионалното министерство предлага поредна реформа във водния сектор. За някои

...
Регионалното министерство предлага поредна реформа във водния сектор. За някои
Коментари Харесай

За една нова водна солидарност

Регионалното министерство предлага поредна промяна във водния бранш. За някои тя е екзотична. За други – нещо по-конкретно.
Горереченото ведомство желае разискване на нова такса. Такса „ Солидарност ", която да внася всеки постоянен консуматор. С тези пари ще се подкрепят обществено слаби. С кубици водна маса. С други думи, ще плащаме повече за тези, които в болшинството си искрено не желаят да работят, не желаят да учат децата си, не заплащат и до момента и които получават обществени помощи, обезпечавани отново от този постоянен консуматор, само че към този момент като налози.
Срещу тази нова водна помощ се чака електорален комфорт. Или по-точно – проведена изборна поддръжка от подкрепените. Платена с парите на хората, които и до момента постоянно си заплащат. Но малко, съгласно вносителите.
Вероятно парите от концесиите са малко. Вероятно който на времето е сключвал договорите, е мислел добре тогава за себе си. Но времето и неговите разноски непреклонно тече. И когато законово нищо повече не може или не се желае да се направи, към този момент идва брашненият чувал, наименуван средностатистически постоянен консуматор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР