Регионално обучение на тема Практически проблеми при разследване на престъпления

...
Регионално обучение на тема Практически проблеми при разследване на престъпления
Коментари Харесай

Прокурори от Кюстендил, Благоевград и Перник участваха в обучение, свързано с разследването на престъпления против финансовите интереси на ЕС

Регионално образование на тематика „ Практически проблеми при следствие на закононарушения срещу финансовите ползи на Европейски Съюз.

Взаимодействие с Европейската прокуратура “ се организира на 18 ноември 2022 година в гр. Кюстендил.

Обучението бе проведено по самодейност на Окръжна прокуратура- Кюстендил взаимно с отдел 08 „ Престъпления срещу финансовите ползи на Европейски Съюз и взаимоотношение с Европейската прокуратура “ във Върховната касационна прокуратура (ВКП).

Събитието е първа стъпка от поредност сходни образования, които целят да покрият територията на цялата страна и се реализират с поддръжката на основния прокурор на Република България господин Иван Гешев.

Модератори на образованието бяха Камен Михов – завеждащ отдел 08 във ВКП и Камелия Стефанова – административен началник на ОП-Кюстендил. Като лектори бяха поканени и участваха Ивайло Илиев и  Бойко Калфин – европейски делегирани прокурори в офиса на Европейската прокуратура в София. Подчертано бе, че развиването и потреблението на всички благоприятни условия за подсилване на съдействието сред Европейската прокуратура и Прокуратурата на Република България е значимо с оглед сполучливата битка с закононарушенията срещу финансовите ползи на Европейски Съюз.

В образованието лектори бяха и прокурорите от отдел „ Престъпления срещу финансовите ползи на Европейски Съюз и взаимоотношение с Европейската прокуратура “ във ВКП. Участие взеха магистрати от окръжните прокуратури в Кюстендил, Благоевград и Перник.

Организирането на сходни събития е израз на напъните на Прокуратурата на Република България за повишение на потенциала на магистратите при противодействието на този тип закононарушения и е образец за търсенето на ефикасни решения на фона на динамичните промени в известията от страна на изпълнителната власт.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР