Регионалният министър Иван Шишков по груб начин се опита да

...
Регионалният министър Иван Шишков по груб начин се опита да
Коментари Харесай

ГЕРБ: За пореден път Шишков прехвърля върху здравата глава проблема, който той създава

Регионалният министър Иван Шишков по недодялан метод се опита да трансферира върху народните представители отговорността за това, че по незадоволително бърз метод се възвръщат вредите от бедствието в Карловско отпреди няколко месеца. Това разяснява в коридорите на Народното събрание (НС) депутатът от ГЕРБ-СДС Младен Шишков. Поводът е днешно изявление на министъра, който през днешния ден посети с. Каравелово, община Карлово, където е оповестено отчасти бедствено състояние.

 Шишков: Държавата даде задоволително пари за наводнените карловски села Виж още

Той, като министър, в никакъв случай не е внасял в Народно събрание каквито и да е промени в Закона за устройство на територията или в Закона за публичните поръчки, които да облекчават процедурите по възобновяване при злополучие, акцентира депутатът.

За следващ път министър Шишков трансферира върху хубавичко глава казуса, който той основава, в тази ситуация върху цялото национално посланичество, на собствен ред разяснява и Николай Нанков. Той напомни, че през 2016 година по предложение на ГЕРБ са гласувани промени в закона за отбрана при бедствия, които разрешават при оповестено бедствено състояние да могат да бъдат приложени нужните ограничения,за неотложно осъществяване на строителни работи, теренни преустройства и други Т.е. този текст дава опция на държавен, общински орган, на момента, при оповестяване на бедствено състояние, да стартират възстановителни действия без социална поръчка, без план, акцентира Нанков. Още на първия ден страната е била длъжна и е можела да стартира възстановителна активност, безапелационен е той.

Нанков уточни, че няма нищо неприятно АДФИ и Сметната палата да ревизират и по какъв начин са били изразходвани средствата в община Карлово.. По-рано на брифинг в Народното събрание ПГ на " Българска социалистическа партия за България " настоя за финансов одит на средствата, отпуснати за превъзмогване на последствията от наводненията в карловските села Богдан, Слатина и Каравелово, случили се през септември предходната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР