Регионалният министър Андрей Цеков ще оттегли от Народното събрание предложението

...
Регионалният министър Андрей Цеков ще оттегли от Народното събрание предложението
Коментари Харесай

Регионалният министър е срещу незаконните строежи

Регионалният министър Андрей Цеков ще отдръпна от Народното събрание предлагането на предшественика си Иван Шишков, което имаше за цел да узакони противозаконни инфраструктурни обекти, строени без нужните документи, оповестиха от пресцентъра на отрасловото ведомство. 
Става въпрос за обекти като някои лотове от автомагистрала " Хемус ", язовири и съществени поправки, правени по контракти за настоящи. Идеята на някогашния длъжностен министър Шишков бе всички те да станат търпими с промени в Закона за устройство на територията.
" Универсалният метод би трябвало да бъде стеснен, с цел да не се отнесе към голям брой обекти. Възможните решения би трябвало да бъдат изследвани деликатно от позиция на правомерност ", споделя министърът. По думите му предстоят разисквания с браншовите организации, като ще се разчита и на експертизата на народните представители. Министър Цеков изрази очакване в идващия месец да има решение за обектите, за които се знае, че се построяват без позволение за градеж, само че няма изясненост дали подхождат на условията.
Законопроектът бе импортиран на два пъти от Шишков. Дори в последните дни на служебния кабинет той настояваше този път депутатите да одобряват измененията.
Междувременно стана известно, че тенденцита новата власт да анулира решения на служебното държавно управление по разпределянето на огромни публични поръчки се разраства. След транспортното министерство към анулация на решения по огромни поръчки прибегна и Агенция " Пътна инфраструктура ". 
Служебното държавно управление надмина всевъзможни върхове по скоростно привършване на оповестените поръчки за пътно поддържане на републиканските пътища. Поръчките са на стойност от 3,6 милиарда лева, а до оповестяването им се стига след няколко фалстарта и голям брой кавги за метода, по който са възлагани тези действия.
Миналата седмица Йорданов е отменил към този момент взетите решения за класирне на изпълнителите за четири от пътните ръководства на страната - Кърджали, Пловдив, Сливен и Стара Загора. Аргументите са идентични - комисиите не са изложили задоволително обосновани причини за какво съответната компания е класирана преди всичко, а главно са преразказвали методиката за оценка. По тази причина Йорданов се е разпоредил конкурсните комисии да възобновят работата си, като се съобразят с експлицитните инструкции от възложителя.  
 Така на изправителен отиват решения за установяване на реализатори, които ще правят действия за стотици милиони в идващите 4 години.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР