Регионалната здравна инспекция в Бургас провери качеството на морската вода

...
Регионалната здравна инспекция в Бургас провери качеството на морската вода
Коментари Харесай

Експерт: Морската вода е с отлично качество

Регионалната здравна ревизия в Бургас ревизира качеството на морската вода на три плажа по Южното Черноморие – в Бургас, в Черноморец и в Слънчев бряг. За два от тях са получени сигнали от туристи за миризма с непостоянен генезис, съобщи Би Ти Ви.
От РЗИ прецизират, че постоянно външният тип на водата не постоянно кореспондира с микробиологичните резултати.
Част от туристите споделят, че в морето има щипалки, само че това е доказателство, че водата е чиста. За други обаче тя е мътна и заобикалят да се къпят.
„ 36 часа след взимането на проба, резултатите са отлични. Трите проби демонстрират, че няма замърсяване на водата и подхождат на условията за чудесно качество. Тази година се следи възстановяване на качеството на водата на територията на Бургаска област”, сподели доктор Мариана Кофинова от РЗИ – Бургас.
Експертът от екоинспекцията добави, че плажовете с чудесно качество на водата са 30, а останалите са с положително качество.
През последните няколко години има усъвършенстване на инфраструктурата на Черноморието, бяха усъвършенствани пречиствателните станции – това очевидно се е отразило на качеството на водата. Не би трябвало да изключваме и фактора природа”, добави доктор Кофинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР