Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца започва от 10 януари

...
Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца започва от 10 януари
Коментари Харесай

РЗИ-Враца започва кампания за ваксинация на възрастни хора по домовете им

Регионалната здравна ревизия (РЗИ) във Враца стартира от 10 януари акция за имунизиране против ковид по домовете на искащи възрастни хора, както и на такива, които са трудноподвижни, с трайни увреждания или в неравностойно състояние, оповестиха от здравната ревизия.

Ваксинирането ще бъде осъществявано в почивните дни, след поръчка по телефона, от особено проведени мобилни екипи за обгрижване на нуждаещите се. Телефоните за поръчка са 092/626-377 и 0879/ 144-769 , и са открити за позвъняване всеки работен ден от 9:00 до 16:00 часа.

Екипите ще правят имунизациите на място, в почивните дни на седмицата, през която е декларирано желанието за имунизиране. Необходимо е да се даде авансово /при поръчката по телефона/ информация за хората, които ще бъдат имунизирани, техните персонални данни, адресите и желаната ваксина.

Важно е екипите да бъдат осведомени и за поредността на имунизационната доза. От РЗИ-Враца прецизират, че разполагат с всички типове ваксини, позволени за приложимост в страната.

За последните 24 часа повече от два пъти пъти са се нараснали имунизираните в област Враца по отношение на предходното денонощие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР