Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и Областната дирекция по безопасност на

...
Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и Областната дирекция по безопасност на
Коментари Харесай

Областният управител на Сливен изиска проверка в производствена фирма заради огнище на COVID-19

Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) в Сливен правят инспекция в индустриална компания в Нова Загора, където е записано огнище на COVID-19. Проверката е изискана от регионалния шеф Чавдар Божурски, който е и ръководител на Областния спешен щаб. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация.

Повод за нея станаха записаните през последните дни случаи на инфектирани от ковид служащи. Към 24 юни новите случаи на инфектирани служащи от компанията са 4 – трима от тях са поданици на Нова Загора, един – на Твърдица.

Общият брой на новозаболелите в региона е 13 души, по данни на РЗИ. В Нова Загора, с изключение на тримата служащи, позитивна проба за COVID-19 е регистрирана при трима поданици на кв. "Шести " и водач на кола за спешна помощ.

В Сливен новите случаи са пет. Сред тях са свещеник от кв. "Надежда “, пациент на хемодиализа, боен служител на реда и служащ от индустриална компания в Сливен.

Заразени поданици на община Котел няма.

12 са новозаразените с ковид в област Сливен

За страдание, битката с ковид изгуби 65-годишна пациентка с диабет, с хронични неврологични и сърдечни болести. Областният спешен щаб изрича съболезнования на фамилията и околните.

Със заповед на регионалния шеф Чавдар Божурски са образувани междуведомствени екипи с присъединяване на представители от РЗИ, ОДБХ и ОДМВР. Екипите ще правят засилени инспекции за спазването на разпоредените противоепидемични ограничения. Информация за установените нарушавания, формираните предупредителни протоколи, актове и други административни ограничения ще бъдат докладвани всекидневно в Областния спешен щаб.

Областният шеф Чавдар Божурски прикани още веднъж жителите на Сливенска област да съблюдават противоепидемичните ограничения: носене на защитни маски в закрити площи, физическа отдалеченост, отбягване на скупчване на хора, постоянна стерилизация у дома и на работното място, постоянно миене на ръцете. Областният шеф обръща внимание на работодателите да провеждат условия за работа, според разпоредените противоепидемични ограничения в заповедта на министъра на опазването на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР