Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе
Коментари Харесай

Екоинспекцията в Русе глоби фирма с 30 000 лева и приложи принудителна административна мярка

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе е приложила насилствена административна мярка на сдружението " Оргахим Резинс " в града посредством пломбиране на байпасно канализационно отклоняване, намиращо се в новоизградена ревизионна шахта, директно преди входа на пречиствателната станция. Това заяви шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда в крайдунавския град Цонка Христова, съобщи Българска телеграфна агенция.

До мярката се е стигнало след взаимно проучване с " ВиК " -Русе, на площадковата канализация с цветни бои при планова инспекция на сдружението през октомври тази година. 

Христова изясни, че е установено нерегламентирано потребление на байпасното отклоняване, вследствие на което огромна част от отпадъчните води без нужното филтриране се заустват в градската канализационна мрежа. Това съставлява нарушаване на изискване в комплексното позволение на сдружението, за което е формиран акт по Закона за запазване на околната среда и е издадено наказателно разпореждане в размер на 30 000 лв..

Принудителната административна мярка е с непрекъснат период и може да бъде отстранена от контролния орган единствено при настъпване на спешни обстановки.

Дружеството към този момент е изпълнило дадените наставления при предишна инспекция за изцяло разчистване на откритите химически артикули в събирателната помпена шахта към пречиствателната станция, в която постъпват всички потоци отпадъчни води от общата площадкова канализация на " Оргахим Резинс " АД и " Оргахим " АД.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР