Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София предупреждава туристите

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София предупреждава туристите
Коментари Харесай

РИОСВ-София предупреди: Не преминавайте през екопътеката от Меча поляна към Бистрица на Витоша

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ)-София предизвестява туристите да не посещават позволената за прекосяване екопътека от Меча поляна към село Бистрица в Биосферен резерват " Бистришко бранище ". Това се показва в известие на уеб страницата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). 

Експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда направиха обход и инспекция на място и установяваха, че перилата и настилката на мостовите уреди в региона на каменната река са изкъртени и има заплаха от падение, се отбелязва в информацията. Създадена е организация за възобновяване на мостовите уреди. Гражданите ще бъдат навреме известени при основаване на положителни условия за туризъм, а информацията ще бъде оповестена на интернет и фейсбук страниците на РИОСВ-София.

Резерватът “Бистришко бранище ” е образуван по едно и също време с естествен парк " Витоша ", със същото Постановление на Министерския съвет от 27 октомври 1934 година Той е разгласен за резерват за да се запазят първичните екосистеми от смърч, както и типовете от субалпийската зона. Движението през резервата е позволено единствено по маркираните пътеки от х. Алеко за с. Железница и с. Бистрица, сочи информация на уеб страницата на парк " Витоша ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР