Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив
Коментари Харесай

Спряха биоцентралата, тровеща село Труд, докато се приведе в ред

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив издаде насилствена административна мярка (ПАМ), с която се стопира активността на Централата за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници посредством косвено потребление на биомаса в село Труд, общ. Марица, област Пловдив.

Мярката се постанова за попречване на увреждане на човешкото здраве заради разпространяването на миризми от активността на предприятието.



Актът се издава след осъществени инспекции на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив, включително във връзка със сигнали на жители и организации, които откриват съществуване на миризми, присъщи за индустриалната активност на обекта.

Дейността на централата се приключва до момента в който сдружението не потвърди, че е подхванало нужните ограничения, с цел да не се изпускат при никакви условия миризми и газови излъчвания от процесите на предпазване на първични материали и течна секта от ферментационния артикул и до момента в който не се получи удостоверение от министъра на опазването на здравето, че няма заплаха за здравето на хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР