Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ
Коментари Харесай

РИОСВ – Пловдив информира за проведената процедура за пробива под Водната палата

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) осведоми заинтригуваните жители, че поради засиления публичен интерес и в осъществяване условията на Закона за достъп до социална информация на 18.10.2022 година на уеб страницата на институцията бяха оповестени издадените документи по отношение на капиталово предложение „ Пробив на Водна палата – транспортен възел на две равнища за връзка на бул. „ Цар Борис III Обединител “ и бул. „ Марица – Юг “ –

Уведомление за капиталовото предложение за пробива под Водната палата в гр. Пловдив е подадено от страна на община Пловдив в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив през 2013 година. За него е извършена процедура по реда на член 2, алинея 2 от Наредба за изискванията и реда за осъществяване на оценка за съвместимостта на проекти, стратегии, планове и капиталови оферти с предмета и задачите на запазване на предпазените зони (Наредбата за ОС) и е издадено мнение. Съгласно условията на същата разпоредба то е оповестено на уеб страницата на инспекцията в законоустановения период (на 3.06.2013 г.) и е обществено налично до 2019 година.

Към момента всички мнения по член 2, алинея 2, издадени сред 2012 и средата на 2017 година (включително мнението на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив от 2013 година) са със статус „ архивирани “ посредством преустановяване на обществения достъп. Причини за това са неналичието на законово регламентиран интервал от време, в който информацията следва да бъде обществено налична в интернет и нуждата от съблюдаване условията на Регламент (ЕС) 2016/679 и Закона за отбрана на персоналните данни.

През 2022 година в екоинспекцията е импортирана спомагателна информация за частични промени на параметрите на капиталовото желание, по които Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив се е произнесла с писмо на 15 август 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР