Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен чества 65 години от

...
Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен чества 65 години от
Коментари Харесай

Регионалната библиотека в Сливен чества 65 години

Регионалната библиотека "Сава Доброплодни " в Сливен празнува 65 години от основаването си, оповестиха от културната институция. Проявите за годишнината ще бъдат в границите на XXII Национален фестивал на детската книга, който ще се състои от 23 до 25 септември в Сливен, а библиотеката е негов основен уредник.

В първия ден на фестивала ще бъдат показани документална галерия "Следи във времето - 65 години Регионална библиотека "Сава Доброплодни " и галерия на рисунки от състезанието "Библиотеката - моят остров на съкровищата ". Ще се състои и кръгла маса на тематика: "Следи във времето - 65 години Република България "Сава Доброплодни " и премиера на сборника "Библиотеката в моя живот ". Честването ще приключи с церемониален концерт в Драматичния спектакъл "Стефан Киров " с присъединяване на оперните артисти Иван Момиров, Даниела Дякова, Марк Фаулър и Симона Кодева, вокално трио "Хипнотик " и лауреати на национални и интернационалните състезания от клуба за противоречиви танци "Туида ".

Тазгодишното издание на фестивала, което бе отсрочено през май поради епидемията от ковид, ще премине с повече прояви навън и противоепидемични ограничения, дават обещание уредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР