Регионална занаятчийска камара - Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани

...
Регионална занаятчийска камара - Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани
Коментари Харесай

В Есенния панаир на занаятите се срещат традицията и креативността

Регионална занаятчийска камара - Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани и посетители на града на обичайния Есенен панаир на занаятите, който ще се състои от 22 до 24 септември на „ Улица на занаятите “ /ул. „ Стръмна “№ 1, 1А, 2 и 3/ и ул. “Съборна “ в Стария град. Тази година тематиката на есенното издание е „ Занаятите - завещание и бъдеще ”.

Под това мото, уредниците ще се постараят да предложат на посетителите една вълнуваща среща на традицията и творчеството, незабравими прекарвания, изпълнени с хубост и ентусиазъм. Пет са направленията, по които ще се случи:

„ Да съхраним традициите ” – 12 ателиета отварят порти, с цел да видите техники и процеси на работа в другите занаяти.

„ По следите на изчезващите занаяти ” - надарени и международно приети занаятчии ще показват тънкостите в: гравьорство, медникарство и каменоделство, показани по типичен и актуален метод.

„ Майсторете ръчички за наслада на всички ” - безвъзмездни работилници за деца.

„ От тетрадката на баба ” - Представяне на поминък Пекарство с майсторство и пристрастеност от най-хубавите готвачи.

„ Улови занаята ” - лотария с награди -да споделим дружно вълнението и вълшебството на играта.



„ Занаятчийството ни дава опцията да сътворяваме, учим и споделяме. Тези незабравими моменти се трансформират в скъпи мемоари, които ни въодушевяват и радват “, споделят запалянковците от Регионалната занаятчийска камара в Пловдив. Есенен панаир „ Занаяти - завещание и бъдеще ” се финансира от „ Годишната стратегия за развиване на туризма на Община Пловдив за 2023 година ” и се реализира с поддръжката Национален фонд „ Култура ” и спонсори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР