Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца представя първата книга на

...
Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца представя първата книга на
Коментари Харесай

„Паническо разстройство - среща разговор с доц. Анна Маринова във врачанската библиотека

Регионална библиотека „ Христо Ботев” – Враца показва първата книга на доцент Анна Маринова на 16 ноември /четвъртък/ от 17.30 ч. в отдел „ Обща читалня”. Изданието е отдадено на един от най-разпространените в актуалното общество психологични проблеми – така наречен паническо разстройство, положение на нараснала тревога, придружено от под паника офанзиви.
Книгата „ Паническо разстройство. Диагностика, терапия и профилактика. Комуникативни техники и осведоменост “ преглежда ефикасните способи за терапия на положението и методите за профилактика. В наръчника са включени и глави, отдадени на някои от най-сериозните проблеми, с които се сблъскват хората с паническо разстройство – незадоволителната информация, която получават от здравните експерти, неналичието на професионална връзка и държание и неразбирането от страна на семейство и другари.
Изданието е предопределено да служи като практическо управление за здравни експерти, психотерапевти и психолози и като образователно пособие за студенти по медицина, здравни грижи и логика на психиката. Едновременно с това наръчникът включва и голям брой препоръки и техники за самопомощ при хора, страдащи от паническо разстройство.
Автор на книгата е доцент Анна Маринова – дм, психолог, публицист и учител във врачанския филиал „ Проф. доктор Иван Митев “ към Медицински университет-София.
Изданието излиза под рецензията на учен проф. доктор Веселин Борисов и с научната консултация на психиатъра доктор Васил Женков. Илюстрациите към управлението са дело също на врачански създател – Росен Найденов, който е прочут художник, музикант и текстописец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР