Регионален център за безплатно правно консултиране помага на великотърновци. Той

...
Регионален център за безплатно правно консултиране помага на великотърновци. Той
Коментари Харесай

Регионален център за правно консултиране помага безплатно на великотърновци

Регионален център за гратис правно консултиране оказва помощ на великотърновци. Той е основан към Адвокатски съвет на Великотърновската адвокатска гилдия. Това сподели адв. Ирена Стасинопулу, началник на Центъра, съобщи " Фокус ".
Структурата действа публично от началото на месец май. „ Центърът бе основан, откакто бе променен Закона за правната помощ и бе дадена такава опция – към всички адвокатски колегии в страната да се основат Регионални центрове за консултиране, под управлението на Националното бюро за правна помощ. Нашият център, във Велико Търново, бе петият открит в страната. Към сегашния миг в България действат 10 такива “, изясни още адв. Стасинопулу.
В Центъра работят 26 юристи от Великотърновска адвокатска гилдия, които са вписани и в Националния указател към Бюрото за правна помощ. „ Те съветват съответните физически лица, които са от уязвимите обществени групи. Заплащането се получава от Националното бюро за правна помощ, с бюджетни средства “, посочи още Ирена Стасинопулу. По думите ѝ Центърът за безвъзмездна правна помощ във Велико Търново си сътрудничи интензивно с всички обществени институции в града. Ирена Стасинопулу посочи, че материали за работата на структурата се популяризират в Бюрото по труда, Инспекцията по труда и в Дирекция „ Социално подкрепяне “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР