Реформите в здравеопазването трябва да има. Ще видим дали пак

...
Реформите в здравеопазването трябва да има. Ще видим дали пак
Коментари Харесай

Бивш здравен министър: Болниците правят геройства с минимални средства

Реформите в опазването на здравето би трябвало да има. Ще забележим дали отново ще бъдат разпределени 50 на 50 или по-голямата част от средствата ще отидат в доболничната помощ, както е по света. По принцип болничната помощ е най-скъпата част от опазването на здравето на всички места. Това съобщи доктор Таня Андреева, някогашен здравен министър, в ефира на Българска национална телевизия във връзка парите за здраве за следващата година.

Според нея в лечебните заведения се вършат геройства, тъй като здравните вноски са ниски, само че все пак те са добре оборудвани. " Преди 5 години частните лечебни заведения бяха 100, а в този момент са повече ", сподели още тя.

" Кметовете не желаят да си закриват лечебните заведения, тъй като няма опция за пациента. Когато получиш инсулт или инфаркт - нямаш време да пътуваш два часа, тъй като първата помощ е извънредно значима. Трябва да има доста мощна Спешна помощ ", безапелационна е Андреева. Тя е безапелационна, че общинските лечебни заведения извършват и обществена политика. " Те издъхват, тъй като с техният дребен запас би трябвало да покрият огромен размер от действия ", добави още ексздравният министър.

" Не виждам какво още можем да чакаме от НЗОК. Трябва да подчертаем, че качеството на нашето опазване на здравето не е по никакъв начин неприятно ", безапелационна е доктор Андреева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР