Реформаторското крило на ВМРО-ДПМНЕ иска незабавна оставка на партийния лидер

...
Реформаторското крило на ВМРО-ДПМНЕ иска незабавна оставка на партийния лидер
Коментари Харесай

Отстраняват Груевски от собствената му партия?

Реформаторското крило на ВМРО-ДПМНЕ желае незабавна оставка на партийния водач Никола Груевски след огромното проваляне, претърпяно от партията на локалните избори този месец, и счита, че не са нужни предварителни парламентарни избори, съобщи организация МИА.

"Какво ще вършим ние на нови парламентарни избори, за какво са ни избори, на които партия ВМРО-ДПМНЕ би изгубила огромен брой депутати в Народното събрание. Това би трябвало да попитате Груевски, тъй като той желае избори ", съобщи на конференция един от реформаторите в партията.

Освен оставката на Груевски реформаторското крило желае образуване на свободен, либерален и съединителен конгрес на партията, на който членовете и симпатизантите да кажат дали са за обединяване или за разединение. Призовава се и за преустановяване на заканите за изключване от партията на всички, които мислят друго.

На въпрос какво ще създадат, в случай че Груевски не одобри настояванията им, и дали възнамеряват да се отделят и да образуват своя партия, реформаторите споделят, че по-скоро Груевски може с дребното си поддръжници да образува своя обособена партия.



"Продължаваме с същинската достоверна партия ВМРО-ДПМНЕ, каквато ни я оставиха създателите през 1990 година ", настояват политиците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР