Реформаторската партия, Отечествената партия и Социалдемократическата партия -подписа коалиционно споразумение,

...
Реформаторската партия, Отечествената партия и Социалдемократическата партия -подписа коалиционно споразумение,
Коментари Харесай

Eстония забрани на руснаците да притежават оръжие

Реформаторската партия, Отечествената партия и Социалдемократическата партия -подписа съдружно съглашение, в което се предлага да се забрани на съветските и беларуските жители, живеещи в страната, да имат оръжие, оповестява държавната телевизия ERR.

През март концепцията беше показана от Естонския съюз на притежателите на оръжия. Нейни представители предложиха да се промени законът за оръжията и да се забрани притежаването на лицензирани оръжия от всички, като се изключи жителите на Естония, на страните - членки на Европейски Съюз, и на НАТО.

Беше препоръчано да се анулират всички съществуващи разрешителни за жителите на Русия и " съюзническите страни ", живеещи в страната. Същото важи и за лицата, които имат право да обитават в страната.

Към 2020 година 1300 съветски жители са живели в Естония с позволение за огнестрелно оръжие и са имали огнестрелни оръжия де факто.

Ден по-рано, на 14 юли, държавното управление на Естония подаде оставка дружно с министър-председателя Кая Калас, а новият кабинет ще бъде формиран на 18 юли. Кандидатът за министър на вътрешните работи Лаури Лаанеметс съобщи, че до края на годината може да бъде признат закон за възбрана на съветските жители да имат оръжие. Ако това се случи, актуалните разрешителни ще бъдат анулирани.

" Разрешителните за оръжие би трябвало да бъдат отнети освен на тях, само че и на всички, които демонстрират неприязън към Естония и Украйна ", съобщи Лаанеметс пред ERR.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР