Референдумът за името на Македония и бъдещата ориентация върви нормално

...
Референдумът за името на Македония и бъдещата ориентация върви нормално
Коментари Харесай

Гласуването в Македония върви нормално, но при ниска активност

Референдумът за името на Македония и бъдещата ориентировка върви обикновено и без усложнения към този момент, съобщи БНР.
Над 1 800 000 са имащите право на присъединяване в допитването. Те би трябвало да отговорят на въпроса " Подкрепяте ли участието в Европейски Съюз и НАТО и контракта сред Република Македония и Република Гърция? ".
По данни на Държавната изборна комисия на Малкедония от началото на допитването в 7:00 часа локално време в местата за гласоподаване, които в цялата страна са 3 700, правото си на присъединяване са упражнили 2,55% от хората. Извън Македония интензивността е под 40% към 17:00 часа през вчерашния ден (бел. ред. - вотът зад граница стартира на 29 септември), като избухна и дребен скандал - във Фейсбук бяха оповестени видеа, на които се вижда по какъв начин гласоподават македонци в Австралия и които бяха жигосани като предатели.
За да бъде приет за годен референдумът, е належащо присъединяване на над 800 хиляди души. Допитването ще дефинира бъдещето на решаването на разногласието сред Атина и Скопие за името и на контракта с Гърция, подписан от министър председателите на двете страни през юни тази година. Една от точките в него планува двете страни да одобряват името за вътрешна и външна приложимост да е Република Северна Македония, с формален език - македонски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР