Референдум за това дали Италия трябва да се откаже от

...
Референдум за това дали Италия трябва да се откаже от
Коментари Харесай

Референдум за еврото не е част от плановете на правителството на Италия

Референдум за това дали Италия би трябвало да се откаже от единната европейска валута еврото не е част от контракта на ръководещата коалиция и няма да бъде прокарван. Това разгласи вицепремиерът и водач на Движение " Пет звезди " Луиджи ди Майо в изявление за в. " Кориере каузи сера ".

Той приказва по тематиката, откакто основателят на Движение " Пет звезди " Бепе Грило съобщи тази седмица, че Италия би трябвало да има " проект Б " за излизане от еврозоната, в случай че икономическите условия го диктуват и че италианците би трябвало да гласоподават в референдум, с цел да се види дали болшинството желае отричане от еврото. Неговите мнения раздрусаха финансовите пазари.

Грило не заема никакъв пост в новата ръководеща коалиция, в която антиелитисткото Движение " Пет звезди " ръководи с крайнодясната партия " Лига ", само че мненията му може да породят нови подозрения по отношение на желанието на Италия да резервира единната европейска валута.

Запитан за възможен референдум, Ди Майо разяснява, че това е нещо, към което държавното управление е " сензитивно ", само че то не е част от " контракта " на партиите в ръководещата коалиция, контрактуван сред " Пет звезди " и " Лига ".

" Това държавно управление няма да го прокарва ", увери Луиджи ди Майо.

Премиерът Джузепе Конте и министърът на стопанската система Джовани Триа обявиха по-рано, че държавното управление няма желание да изважда Италия от еврозоната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР