Редовното заседание на парламента днес трябва да започне с процедурата

...
Редовното заседание на парламента днес трябва да започне с процедурата
Коментари Харесай

Заради липса на кворум парламентът не може да започне заседанието за избор на нов председател

Редовното съвещание на Народното събрание през днешния ден би трябвало да стартира с процедурата за избор на нов ръководител.

След отстраняването на Никола Минчев длъжността извършва Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната ". От мнения на депутати тази заран обаче стана ясно, че нито една партия не възнамерява да издигне претендент за ръководител на Народно събрание - както от ръководещата коалиция, по този начин и от опозицията.

Народното събрание не съумя да събере кворум от първия път. След 15 минути отмора и от повторно Народното събрание не събра кворум, с цел да стартира работа.

113 се записаха, 8 депутати не стигат за начало на пленарния ден. ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " още веднъж не се записаха.



На изключително съвещание в 19:10 ч народните представители би трябвало да гласоподават вота на съмнение към държавното управление. До толкоз продължиха яростните диспути през вчерашния ден, а по закон гласуването би трябвало да е най-рано 24 часа по-късно.

В случай, че депутатите съберат 121 гласа в поддръжка на вота, президентът би трябвало да връчи мандат на първата политическа мощ, в случай че тя не успее да сформира държавно управление - на втората, в случай че и тя не успее - на трета политическа мощ, определена от него.

Вотът беше импортиран от ГЕРБ-СДС с претекст: неуспех във финансовата и икономическата политика на страната.

ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ В 19:10 Ч ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО НА И ВЪВ НА " Пожарна охрана СВЕТА И У НАС "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР