Редовното заседание на Народното събрание е от 9:30 часа днес,

...
Редовното заседание на Народното събрание е от 9:30 часа днес,
Коментари Харесай

Избират нов председател на парламента и гласуват вота на недоверие към кабинета

Редовното съвещание на Народното събрание е от 9:30 часа през днешния ден, а изключителното гласоподаване на вота на съмнение - в 19:10
Редовното съвещание на Народното събрание през днешния ден ще стартира с процедурата за избор на нов ръководител.
След отстраняването на Никола Минчев длъжността извършва Мирослав Иванов. Възможно е Минчев да бъде предлагането на "Продължаваме смяната " за най-високата служба в страната, съобщи Българска национална телевизия.
Ива Митева от Има Такъв Народ бе споменавана като име за поста. Но тя съобщи, че отхвърля да бъде номинирана в тази политическа конюнктура.
На изключително съвещание в 19:10 ч народните представители би трябвало да гласоподават вота на съмнение към държавното управление. До толкоз продължиха яростните диспути през вчерашния ден, а по закон гласуването би трябвало да е най-рано 24 часа по-късно.
В случай, че депутатите съберат 121 гласа в поддръжка на вота, президентът би трябвало да връчи мандат на първата политическа мощ, в случай че тя не успее да сформира държавно управление - на втората, в случай че и тя не успее - на трета политическа мощ, определена от него.
Вотът беше импортиран от ГЕРБ-СДС с претекст: неуспех във финансовата и икономическата политика на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР