Редовното приемане на кайсии под различна форма – плод, сок,

...
Редовното приемане на кайсии под различна форма – плод, сок,
Коментари Харесай

Как кайсиите помагат срещу малките бръчки

Редовното приемане на кайсии под друга форма – плод, сок, сушени, кайсиево масло, както и потреблението на кайсиева каша и масло за козметични цели, оказва помощ за запазването на еластичността на кожата, защищава я от дехидратиране и предотвратява в забележителна степен образуването на бръчки. Тези аргументи ми се костват изцяло задоволителни, с цел да увеличим дневния банкет на този потребен плод, а няма да ни коства и доста старания.

За мен по-вкусни и лесни за ядене несъмнено са сушените плодове. Но множеството сушени кайсии, които се продават, са обработвани със серен диоксид (вид индустриален консервант), който може да провокира остри алергични реакции при усвояване, по тази причина по-добрият вид е сами да си ги изсушим. Ето по какъв начин можете да го извършите в домашни условия: Плодовете се разпределят по величина, измиват се, отстраняват им се костилките, нарязват се на резенчета. Може да се потопят във вряла вода и по-късно да се измият със студена. Настилат се отмерено на дървени сита или мрежа от неокисляем материал. Като се изсушат, плодовете се преглеждат добре, негодните се изхвърлят, а отаналите се прибират в торбички или кутии и се държат на проветриво място.

Друг метод да употребявате кайсиите в битката с дребните бръчки е да си извършите една извънредно лесна и елементарна домашна маска за лице:

Почистете от кожата и костилката 1-2 зрели кайсии, намачкайте ги и ги нанесете непосредствено на лицето. Оставете маската за 10-15 минути и по-късно измийте лицето си с хладка вода.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР