Редовното настройване на будилника за събуждане може да бъде опасно

...
Редовното настройване на будилника за събуждане може да бъде опасно
Коментари Харесай

Събуждането с аларма е опасно за здравето

Редовното конфигуриране на будилника за пробуждане може да бъде рисково за здравето, предизвестява Александър Калинкин - доктор, който е експерт по нарушавания на съня.

Събуждането с тревога звучи като доста естествено начало на деня за мнозина, само че този табиет може да докара до развиване на съществено заболяване, сподели Калинкин пред радио Sputnik, добавяйки, че ежедневната конфигурация на тревога е едно от най-лошите за здравето решения.

„ Ясно е, че в някои обстановки, като да вземем за пример планувано пътешестване, алармата е неотложно да се употребява. Но в случай че човек го прави непрекъснато, следствието е хронична липса на сън или хронично бодърствуване. "

В тази връзка той означи, че неналичието на сън може да бъде причина за развиването на разнообразни болести.

„ Ако продължителността на съня се понижи безусловно с един час, спрямо нормата, която за множеството хора е от 7 до 9 часа, това води до смяна в метода, по който човек се усеща, влошено качество на живот, унесеност, нарушена обществена интензивност, като и отлагане и разсрочване на отговорности. Има даже смяна в интензивността на човешкия геном, само че не към по-добро. Тоест това е причина за развиване на сърдечно-съдови болести, ендокринни нарушавания и спад на имунитета “, изясни докторът.

Всеки има своя " вътрешна " тревога

Калинкин показва, че човек има своя " вътрешна " тревога и че би трябвало единствено да я настрои по верния метод, написа profit.bg.

„ За да се разсъни човек рано и да стане в точния момент, е належащо да се възстановява графикът на съня, да си ляга по-рано и да се наспива. Използвайки своя „ вътрешен будилник “, или биологичен часовник, човек ще понижи до най-малко отрицателното влияние върху тялото си “, споделя специалистът.

Ако обаче човек счита, че към момента не може да се буди по този метод, по-добре е да не употребява звуково, а светлинно устройство, споделя той.

„ Направени са специфични лампи, които симулират изгрева, като улесняват събуждането на човек. Това неотложно потиска производството на мелатонин заран и следобяд и възстановява циркадния темп. "

Той също по този начин поучава за тиха тревога, като ария на птици. „ Такава тревога нежно ще разсъни човек от сън. Това е изключително значимо през есента и зимата, когато количеството слънчева светлина и надлежно качеството на съня понижава. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР