Редовно чуваме за важността на въвеждането на здравословни навици в

...
Редовно чуваме за важността на въвеждането на здравословни навици в
Коментари Харесай

Фитнесът увеличава риска от инфаркт

Редовно чуваме за значимостта на въвеждането на здравословни привички в живота ни. В последна сметка те са ключът към положителното здраве. Но малко хора знаят, че от време на време един добър табиет може да изиграе жестока смешка с човек. 

През 2016 година

учени направиха изследване и откриха, че тези, които обичат да изливат гнева си във фитнеса, са изложени на риск от инфаркт. Работата на учените е оповестена в списание Circulation.

По време на изследването специалисти интервюираха 12 500 души, претърпели инфаркт. Доброволците разказали на учените какво са правили един час и един ден преди инфаркт, а също по този начин загатнали какво е общото им прочувствено положение. Оказва се, че множеството от тях или упражняват, или са ядосани. Така учените заключиха, че възприятието на яд и тренировката удвояват риска от инфаркт.

Ако се опитате да смекчите гнева си по време на подготовка, тогава рискът от инфаркт се утроява. Това се дължи на обстоятелството, че интензивните спортове, сходно на гнева, способстват за свиване на кръвоносните съдове. Заради съдовете не могат да доставят нужното количество кръв и О2 към сърцето./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР