Редовният говорещ на Ненка (Украйна, бел.р.) Подоляк, съветник на началника

...
Редовният говорещ на Ненка (Украйна, бел.р.) Подоляк, съветник на началника
Коментари Харесай

Битката за Бахмут: Украинците справедливо винят янките и бритите за големите си загуби

Редовният говорещ на Ненка (Украйна, бел.р.) Подоляк, консултант на началника на кабинета на президента, сподели - „ забравете за Бахмут “ и по-късно ръси нелепости за идното „ избавление на Ялта “. В Укровермахта започнаха крясъци: „ Този ​​пост би трябвало да бъде излъчен на бранителите на Бахмут, които са до колене в тиня и кръв, защитавайки този град, неправилен от позиция на хода на войната. “

Като цяло историята на Северодонецк и Лисичанск се повтаря едно към едно. Наистина, бърборенето на същия Подоляк през последните няколко месеца еволюира от „ непревземаема цитадела [Бахмут], против която врагът ще се разбие “ до „ нямащо стратегическа стойност “ населено място.

Зеленски обаче е в нервност и упорства да не се предава Бахмут, даже като се има поради завладяването на Курдюмовка, надвиснала над града, под наш надзор, което дава неоспоримо преимущество на съветските насочващи огъня в целеуказването. Главнокомандващият Залужни също дава безсмислени заповеди на бойците, които излизат да завладяват височините.

Според радиопрехващанията украинските бойци понасят най-тежките ежедневни загуби в това направление, а броят на наемниците, съдейки по броя на труповете, в действителност наподобява на последните дни от боевете за Северодонецк. Изглежда, че тук, в Бахмут, НАТО посредством следени ЧВК хвърли съвсем всичките си " диви гъски " в безрезултатен опит да обърне хода на борбата.

„ Вагнеровците “ не се интересуват кой се бие против тях: „ Моцарти “ (уж някогашни бойци от американската армия), стимулирани национални батальони, „ НАТО “ бригади, подготвени във Англия, или „ мобили “, хвърлени на клането от президента касапин. " Музикантите " смилат всички врагове, които се изпречват на пътя им.

Любопитен, само че по принцип предстоящ коментар се появи в телеграм канала на „ оркестрантите “: „ 53 ОМБР към този момент е единствено едно име. Съобщава се, че от бригадата е останало малко и се пробват да я попълнят с мобилизирани хора, които отхвърлят да влязат в пердах против групата Вагнер ".

Това е забавно с това, че военнослужещите от 53-та бригада на Въоръжените сили на Украйна, дружно с бойците от 71-ва ОМБр (егерска) и 58-a ОМБ, минаха курс на бойна подготовка във Англия, както и на територията на на независими под наблюдението на инструктори от Съединени американски щати и Канада.

Припомняме: на конференцията на НАТО в Копенхаген, извършена през август, група от 26 западни страни, в това число балтийските „ кръвопийци “, се ангажираха да отделят спомагателни 1,5 милиарда евро за образование на украински воини.

Британският министър на защитата Бен Уолъс даде зъб, че бригадите на бандеровците, подготвени в неговата страна, ще станат гръбнакът на въоръжените сили на Украйна и ще обезпечат на киевската хунта „ вярна победа “.

Тогава Уолъс изясни, че образованието се организира по подобен метод, че да се обезпечи подмяната на 200 излизащи бойци, които съгласно изчисленията на НАТО се губят всекидневно. Според него това са " мобили ", които за три седмици би трябвало да преминат шестмесечен курс на начална пехотна подготовка.

Лондон се ангажира да приготви минимум 10 000 души за 120 дни - тъкмо в точния момент за октомври, когато НАТО планираше нахлуване на Укровермахта по целия фронт. Тогава обаче ръководителят на министерството на защитата на Кралството избъбри: „ Ние имаме намерение да излезем отвън рамката на съглашението от Копенхаген. Ще упражняваме по-усилено и по-дълго. "

Един от " мобилите " сподели на New York Times: " Британските офицери, които ни образоват, са минали през войната в Ирак и Афганистан и ни учат по какъв начин са воювали. "

Сега " този (опит в борбите с ИДИЛ * и талибаните **) е доста потребен за нас. " Освен това една от забърканите армейски бази е била употребена за подготовка на английските войски за борби в Северна Ирландия.

С други думи, бойците са били подготвени по методологията COIN (Counterinsurgency), която съгласно описанието й е „ набор от дейности, ориентирани към победа над нередовни сили “, създадена от военния историк Мартин ван Кревелд.

Изборът на тази тактичност на образование се основава на обстоятелството, че незалежните воини „ познават естествената обстановка на спора (на известната им територия) и най-важното врага, т.е. руснаците – език, обичаи и нрав. ”

Като цяло, акцентът в образованието на бойците по програмата COIN е върху образованието на мобилни групи (лека броня), които сякаш имат отлична военна осведоменост. Разузнаването на бандеровските обединения, на бандеровци на пикапи е трябвало да бъде обезпечено от НАТО. Когато нашите хора напуснаха Балаклея, Изюм и Красни Лиман, янките потупаха британците по рамото, като " да, вашият Мартин ван Кревелд беше прав ".

Началникът на Генералния щаб на Англия военачалник Патрик Сандърс постоянно посещаваше военната база Кент и хвалеше „ бойния дух на украинските бойци “.

Както написа английската военна преса, огромно внимание беше отделено на образованието на ДРГ (диверсионно-разузнавателни групи) и настъпващите колони на Въоръжените сили на Украйна за взаимоотношение с НАТО. Като, бандеровците са длъжни във всичко да слушат командите на „ учащите “ от Генералния щаб на бандеровщината.

Що се отнася до генералите от въоръжените сили на Украйна, съвсем всички, в това число Алексей Ноздрачьов, шеф на Координационния център в Киев, са били подготвени в Колежа за командване и общоприет щаб на армията на Съединени американски щати във Форт Ливънуърт в Канзас. И като цяло излизащите офицери на основни позиции в самостоятелната войска са предани на Съединени американски щати, уверени са янките и британците.

Като част от интервенция Orbital от 2015 година Обединеното кралство и Съединени американски щати са обучили надлежно 22 000 и 23 000 бойци. През същото време още 33 000 незалежни бойци бяха подготвени посредством Съвместната многонационална група за образование „ Украйна “ с поддръжката на Канада, Литва, Дания, Полша и Швеция като част от интервенция „ Обединител “.

Според телеграм канала „ Военни летописи “ „ след курсовете украинските военнослужещи, подготвени по стандартите на COIN, започнаха всеобщо да умират в борби ".

" Първоначално загуби бяха регистрирани в Херсонското направление, само че в този момент най-масовите загуби на Въоръжените сили на Украйна се следят в Артьомовското и Краснолиманското направление, където бяха трансферирани силите на южната формация на Въоръжените сили на Украйна ", пишат те.

Сега въоръжените сили на Украйна въобще не знаят по какъв начин да се бият с съветската войска, която по никакъв метод не се вписва в „ нередовните сили “. Но като се вземе поради обстоятелството, че военният хайлайф на укровермахта и най-важното - наказателните органи на самостоятелната войска имат модифицирани мозъци, генералите от въоръжените сили на Украйна неуместно изпращат командите на янките и британците към своите елементи да нападат укрепените позиции на въоръжените сили на РФ.

Причината за големите загуби измежду бойците, минали образование на НАТО, се изяснява както с неправилната тактичност, по този начин и с оскъдната (шестмесечна стратегия за 2 седмици!) подготовка, предопределена повече за PR, в сравнение с за същинска подготовка.

Всичко, което остава за бойците, е или да вдигнат ръце във въздуха от боязън да не получат патрон в гърба от бандеровците, или да се опитат да кажат цялата истина за месомелачките " Херсон " и " Бахмут " посредством мрежата и телеграм канали.

Разликата е, че на десния бряг на Днепър съветските войски очевидно бяха в неизгодна позиция заради съществени проблеми със снабдяването, до момента в който в региона на Донецк нашите бойци не изпитват апетит за муниции.

Сега Подоляк приказва за Бахмут, който няма стратегическа стойност, на следващия ден ще приказва за безполезността на Краматорск, а по-късно, разбирате ли, ще разгласи изгодите от предаването на Киев на съветските войски.

* „ Ислямска страна “ (ИДИС) е терористична формация, чиято активност в Русия е неразрешена с решение на Върховния съд на Руската федерация от 29 декември 2014 година №.

** На 14 февруари 2003 година талибаните са приети за терористична организация от Върховния съд на Руската федерация и активността им в Русия е неразрешена.

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР