Редовната поддръжка на автомобила е необходима, за да гарантирате, че

...
Редовната поддръжка на автомобила е необходима, за да гарантирате, че
Коментари Харесай

Авточасти, които можете да смените без да плащате на монтьор

Редовната поддръжка на автомобила е нужна, с цел да гарантирате, че няма да имате проблеми по пътя

Някои действия изискват намесата на дипломиран монтьор, само че доста съществени задания по поддръжката, като промяна на масло и филтър, накладки може да се направи в домашни условия с подръчни принадлежности.

Има избрани авточасти, които елементарно могат да бъдат заменени, без да се постанова да се обезпечават специфични условия за ремонта. Това е отлично заради няколко аргументи:
Първо , можете да избегнете нежелано утежняване на бюджета и да употребявате парите за нещо друго. Второ , поддържането на автомобила в идеално положение е удовлетворяващо.
Ето няколко лесни метода да се погрижите за колата си без помощта на монтьор и да сте сигурни, че няма да ви остави на пътя.

Перата на чистачките на предното стъкло

След известно време перата на чистачките на предното стъкло могат да стартират да оставят следи по стъклото, защото гумените ленти, които изтласкват дъждовната вода, остаряват. Често това води до повече звук при работа и дъждът или снегът не се почистват дейно, което води до неприятна видимост напред.

Чистачките за автомобила могат да се купят от магазин, само че и онлайн съгласно марката и модела на колата. Можете просто да откачите старите чистачки и да закачите новите. Същото може да се направи и с перата на чистачките на задното стъкло, в случай че колата ви ги има. Ако употребявате услуги на механик, ще би трябвало да си платите и за услугата.

Смяна на масло

Смяната на маслото би трябвало да се прави постоянно. Производителите предлагат да сменяте маслото на колата си на всеки 10 000 км почти. Всяка кола е малко по-различна, тъй че проверете упътването за вашия модел автомобил.

Маслен филтър

Тъй като масленият филтър нормално се намира вътре в резервоара за масло, е добра процедура да промените масления филтър, когато сменяте маслото.

Задачата на масления филтър е да подсигурява, че не влизат замърсители в двигателното масло, което може да аргументи вътрешни повреди на двигателните повърхности. Чрез масления филтър нежеланите частици се отстраняват от резервоара за масло преди циркулация и смазване на мотора.

Масленият филтър се сменя със промяната на маслото. Това ще подсигурява, че мотора на автомобила ви ще работи оптимално.

Въздушен филтър

Въздушният филтър е елементарна, евтина и лесна част за промяна и играе значима роля в мотора на автомобила.

Въздушният филтър предотвратява попадането на прахуляк, нечистотия и боклуци в мотора като подсигурява, че през него минава единствено чист, филтриран въздух.

Тази част би трябвало да се сменя на избрани шпации, според от това къде се кара вашата кола. Смяната на въздушния филтър лишава не повече от 10 минути.

Крушки на фарове и задни светлини

При по-стари коли, които нямат LED светлини, крушките на фаровете и задните светлини могат елементарно да бъдат заменени на ръка за доста малко време с минимални разноски. Не се постанова да карате колата си в сервиз.

Крушките могат да бъдат купени на налична цена от профилиран магазин за авточасти.

Запалителни свещи

Смяната на запалителните свещи ще ви спести към много разноски за труд и би трябвало да се прави на избрани изминати километри.

За четирицилиндров мотор ще би трябвало да промените четири запалителни свещи, за мотор V6 - ще сменяте шест и така нататък

Акумулатор

Подобно на телефоните и преносимите компютри, автомобилните акумулатори отслабват и напълно стопират да работят с времето. Повечето автомобилни батерии устоят сред две и пет години, според от положението си. Препоръчва се да промените акумулатора на колата си след три годишна приложимост. Автомобилен батерия на пет или повече години няма да работи правилно и може да стартира да пари проблеми в бъдеще.

Средната цена на нов батерия е сред 100 и 300 лева и промяната несъмнено е доста лесна. В множеството случаи можете да разчитате на монтаж от страна на търговеца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР