Редове на благодарност по повод автобусната спирка с лика на

...
Редове на благодарност по повод автобусната спирка с лика на
Коментари Харесай

Дъщерята на Анастас Стайков, Мария, благодари за автобусната спирка с лика на известния художник

Редове на признателност във връзка автобусната спирка с лика на известния художник Анастас Стайков изпрати до кмета Николай Мелемов, дъщерята на създателя, Мария Стайкова.

„ Искрено благодаря за уважението към баща. Чудесно осъществяване, чудесна самодейност. Така личностите, които са милеели за Смолян, ще „ излязат “ от музеите и ще бъдат в съвремието “, споделя в писмото Мария Стайкова. Тя живее в австралийската столица Канбера по тази причина нейната другарка, известната гайдарка Красимира Чуртова, връчи от нейно име благодарственото писмо на Мелемов.
Дъщерята на известния създател схванала за патриотичната самодейност на община Смолян от Милена Димитрова, която е от екипа на вицепрезидента Илияна Йотова. Тя и изпратила фотоси на автобусната спирка с данните за Анастас Стайков. В писмото Мария споделя, че подрежда голяма архива на семейство Ралица- Анастас – Петър –Мария Стайкови, която ще качи в интернет. Разполага и с материали за доста родопчани, творили в Родопите, за които ще даде фотоси и документи.
Мария прави предложение да има спирки и за високоетичната персона Петър Стайков, който от завършването на Художествената академия до кончината си работи и твори в Смолян. Тя ползва към писмото къса автобиография на брат си, подготвена е да изпрати и цветни фотоси, с цел да се подберат удачните.
Стайкова пожелава на кмета родопско здраве, оптимизъм и реализация на положителните проекти.
Мелемов благодари за положителните думи на Мария Стайкова и по тази причина, че поддържа самодейността за слагането на патриотични автобусни спирки в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР