Редно е да има една социална помощ, която не разделя

...
Редно е да има една социална помощ, която не разделя
Коментари Харесай

Сачева: Трябва ни една социална помощ, която ни сближава

" Редно е да има една обществена помощ, която не разделя хората, а която ни сближава всички дружно. Прекалено доста неща ни разделят в последно време ". Така общественият министър Деница Сачева изясни през днешния ден пред за какво ще предложи от идната година детски надбавки да има за всички деца, без значение от приходите в фамилията. Такава беше системата преди години у нас, само че сега детски надбавки се поставят при приход до 410 лева на член от фамилията, а при приход сред 410 и 510 лева се поставя 80% от сумата. Размерът на надбавката е 40 лева за едно дете, 90 лева за две и 135 лева за три.

В момента считам, че е доста по-справедливо това, разяснява общественият министър, която за пръв път разгласи, че ще желае детски добавки за всички предишния месец. В момента към 800 000 деца получават детски, а в случай че се отстрани доходният аршин получателите ще се усилят с още към 400 000. За това ще са нужни 398 млн. лева

Надбавки за всяко дете е следващият катарзис на ГЕРБ преди изборната 2021 година Управляващите към този момент търсят и обективен метод за нарастване на всички пенсии съгласно осигурителния принос. Всичко обаче е към момента на равнище хрумвания и оферти. Като сигурни се разясняват единствено нарастването на минималната заплата от 610 на 650 лева и раздаването на 50 лева към пенсиите до март 2021 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР