Реджеп Ердоган спечели по безапелационен начин и виждате как основният

...
Реджеп Ердоган спечели по безапелационен начин и виждате как основният
Коментари Харесай

Зорница Илиева: Реджеп Ердоган спечели изборите по нечестен, но безапелационен начин

Реджеп Ердоган завоюва по решителен метод и виждате по какъв начин главният му конкурент Мухарем Индже по какъв начин призна резултатите от изборите. Те бяха нечестни, не бяха с равни условия, само че завоюва безапелационно и аз признавам резултатите. Това сподели журналистът от вестник „ Дума “ Зорница Илиева в изявление за предаването „ Нещо повече “.

„ Ердоган потвърди,  че е доста умел политик, който държи в ръцете си цялата изборна машина, знае по какъв начин да бъде употребена и без значение, че в предизборната акция направи доста гафове, бъркаше имена на градове, бъркаше имената на персони, с които трябваше да взе участие в изборите, има 52%. Трябва да подчертаем един незабравим ход на Ердоган. Като партия той няма такива проценти, които да му обезпечават болшинство в Меджлиса, само че със съюза, който направи с националистическата партия направи болшинство “, разяснява тя.

Опасността за Балканите е дали ще допусне въздействието на Турция да се трансформира във вмешателство във вътрешни каузи или ще бъде употребявано за вложения и за добросъседство, счита Илиева.

Журналистът изясни в какво ще се показва президентската система в Турция: „ Министерствата стават 16, той ще назначава министрите, по-голямата част от висшите правосъдни деятели, висши служители, персонално ще ги дефинира. Обединява министерството на външните работи с министерството по европейските въпроси, земеделието с горите, шестте стопански министерства стават три, т.е. лимитира активността на министерския съвет, които той ще управлява. В същото време ще вземе в ръцете си Централната банка и ще дирижира лихвения %, което е доста значимо за него, тъй като, с цел да завоюва изборите, той задържаше растежа на цените в Турция. Тя се срина турската лира, само че в този момент ще тръгнат нагоре цените “.

Според нея Турция няма да прекъсне връзките си с Европейски Съюз.

Цялото изявление чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР