Редица страни от Европейския съюз (ЕС) се противопоставят тази седмица

...
Редица страни от Европейския съюз (ЕС) се противопоставят тази седмица
Коментари Харесай

Германия и Нидерландия не искат за Украйна статут на кандидат за членство в ЕС

Редица страни от Европейския съюз (ЕС) се опълчват тази седмица на даването на статут на Украйна на претендент за присъединение към Европейската общественост. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на дипломатически източници.

„ Някои страни от западния Европейски Съюз се опълчват на апелите на блока да даде на Украйна по този начин наречения статут на претендент тази седмица “, се споделя в обявата.

По-специално, съгласно източници от организацията, против сходно решение се опълчват Германия и Нидерландия. Отбелязва се, че управлението на тези страни първо желае да чуе позицията на изпълнителния отдел на Европейски Съюз по отношение на степента на подготвеност на Украйна за участие в съюза.

По-рано денем ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел след телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин сподели, че молбата на Украйна за участие в Европейски Съюз ще бъде разисквана през идващите дни. Мишел също по този начин акцентира, че Европейски Съюз не е във война с Русия поради спора в Украйна и поддържа всички канали за връзка, отворени с Москва.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР