Редица решения за климатизация от Samsung Air Conditioner бяха включени

...
Редица решения за климатизация от Samsung Air Conditioner бяха включени
Коментари Харесай

Решенията за климатизация на Samsung с одобрение за финансиране по програмата за енергийна ефективност REECL


Редица решения за климатизация от Samsung Air Conditioner бяха включени в програмата за кредитиране на енергийната успеваемост Residential Energy Efficiency Credit Line (REECL). Домакинствата, закупили някой от утвърдените артикули, ще могат да аплайват за безплатно финансиране в размер до 15% от цената му.

Одобрените артикули на Samsung включват стайни климатици от серията Wind-Free с мощ 9 000 и 12 000 BTU, New Triangle 9 000 BTU, Boracay 9 000 и 12 000 BTU, термопомпи въздух-вода EHS Mono (5-16kW), EHS Split (4-16 kW), EHS TDM Plus (4,4-16kW), мултисплит системи (4-10 kW), както и термопомпената система вода-вода DVM S Water (22,4-84,0 kW).

Най-новите климатици на Samsung съчетават спестяването на електрическа енергия с цялостна грижа за околната среда, употребявайки хладилен сътрудник от ново потомство R32. Сред многочислените нововъведения на компанията e и 8-полюсният инверторен компресор, който доближава оптимални обороти по-бързо и работи по-равномерно от елементарните 4-полюсни инвертори. Сред най-търсените решения на Samsung се отличават климатиците Wind-Free, поддържащи удобна температура в помещението без познатото чувство за студено течение. Предпочитан потребителски избор са и термопомпите EHS TDM Plus, които съчетават в един артикул идеалното решение за изстудяване или отопление на дома посредством вътрешно тяло на непосредствено изпарение и воден кръг за битова гореща вода.

Програмата REECL e кредитен механизъм в размер на 20 милиона евро за финансиране на енергийната успеваемост в жилищния бранш, създаден от Европейската комисия, Европейската банка за възобновяване и развиване и Министерството на енергетиката на Република България. Средствата се дават на одобрени български търговски банки за разпределяне на заеми за енергоспестяващи ограничения в българските домове. Те включват: енергоефективни прозорци; изолираност на стени, подове и покриви; ефикасни печки и котли на биомаса; слънчеви нагреватели за вода; ефикасни газови котли и газификационни системи; термопомпени климатични системи; интегрирани в постройката фотоволтаични системи; абoнатни станции и сградни инсталации; рекуперативни вентилационни системи и енергоефективни асансьори.

За стимулиране внедряването на енергоспестяващи мероприятия в дома е планувано в допълнение безплатно финансиране в размер на 15% при реализиране на възможни планове в къщи, с едно и две независими жилища и до 15% за планове в многофамилни жилищни здания с над три независими жилища. Средствата се изплащат след довеждане докрай на монтажните работи и след инспекция на тяхното осъществяване от самостоятелен съветник.

Кредити и безплатна финансова помощ по Програмата REECL се оферират на евентуалните кредитополучатели до 31 декември 2018 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР